mysmorgon.

2011-04-30 / 09:37:37
Me, myself & I - Kommentarer 1
Totte är och jobbar, trots att det är lördag. Goa extrapengar i kassan iallafall.
Jag ligger fortfarande i sängen och kopplar av. Och myser med den lill* i magen. Ena handen på magen och det sparkas/buffas för fullt. Mysigt! Kan ju inte gå upp då liksom... :)

Har inga planer alls för dagen, vilket känns väldigt skönt. Får helt enkelt se vad jag känner för.

bröllopsdags.

2011-04-29 / 12:48:28
Bla Bla Bla - Kommentarer 0

Bröllop i England idag alltså... Inte för att jag är intresserad av varken kungligheter eller kändisar egentligen, men satan i gatan vad David Beckham är snygg idag! Här hade det varit passande med en bild på honom, men eftersom att blogg.se inte har nån iphone-app och jag skriver från telen så funkar inte det...


heja barca! ;)

2011-04-29 / 08:46:54
Bla Bla Bla - Kommentarer 0

img_1655 (MMS)

Den lill* i magen fick en present av blivande mormor och morfar efter deras Barcelona-resa. Inget tvivel om vilket lag h*n ska hålla på ;)


tick, tack, tick, tack - tiden går.

2011-04-29 / 08:35:55
Gravid ♥ - Kommentarer 0
När jag ändå bara sitter och väntar på att nagellacket ska torka (hade glömt hur lysande Depend's neonrosa lack är...) kan jag ju passa på att blogga lite. För det va ju ett tag sen... Men jag har inte suttit vid dator i princip någonting. 5-10 minuter efter frukosten, that's it!

Hur som helst, idag är det dags att gå in i en ny Bebis-vecka. Tiden rullar på. Det är alltså dags att ge sig in i vecka 26. Idag är det 104 dagar kvar, 62,9% av graviditeten är avklarade. Shit, det är sjukt. Jag fattar fortfarande inte att vi ska bli föräldrar om ca 3½ månad.

Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

(Det där med kramp i vaderna har jag börjat märka av nu de senaste nätterna iallafall. Inget vidare. Men jag ska inte klaga, jag har haft det hur bra som helst hittills!)

Barnet:
Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

suck.

2011-04-21 / 13:32:48
Bla Bla Bla - Kommentarer 0
Ahh, jag orkar inte! När ska något gå som jag vill?! Trött på att bara få negativa besked hela tiden...
Går och lägger mig och lipar och sover lite. Hoppas på att va på bättre humör när jag vaknar. Vill ju va en pigg och glad sambo när min karl kommer hem och har långledigt...

ett gott skratt.

2011-04-21 / 07:27:01
Me, myself & I - Kommentarer 0
God morgon!

Klockan är bara strax efter 7 och jag har redan hunnit med ett asgarv (och att slänga igång två maskiner tvätt). Härlig start på dagen! Vad som utlöste detta? Provade en bh som satt perfekt innan jag blev gravid. Hahaha. Verkar inte som att jag har haft bröst innan när jag såg den på... Det fläbbade ut både här och där. Inte konstigt att alla påpekar att mina bröst har blivit "skitstora".
Som Totte uttryckte det; Det ser ut som du provar en liten A-kupa... Haha.

Sen att jag hellre hade haft min vanliga storlek än nuvarande, det hör inte hit...


dunka-dunka kl 8.

2011-04-19 / 08:29:00
Bla Bla Bla - Kommentarer 0
Det är möjligt att jag börjar bli kärring... Men är det verkligen helt okej att börja spela musik jättehögt klockan 8 på morgonen? Jag hör liksom radioprataren (Rix Morron Zoo - Usch!) mellan låtarna... Stör ju min lugna, sköna och behagliga morgon...
Jag får helt enkelt ta mitt förnuft till fånga och kontra med någon gapig rock...

god morgon måndag.

2011-04-18 / 07:06:15
Bla Bla Bla - Kommentarer 0
Ligger i sängen, dricker Oboy och sneglar ut genom fönstret, solen skiner och fåglarna kvittrar. Och de visar strålande sol under dagen. Kan ju inte bli på annat än bra humör! Det får nog bli en hel del balkonghäng framåt eftermiddagen.

Bild från weheartit, som ligger i en mapp med fina bilder på datorn.

vecka efter vecka...

2011-04-15 / 09:13:06
Gravid ♥ - Kommentarer 0
Vecka 24
31 centimeter lång och 600 gram tjock! Så stor har din bebis hunnit bli den här veckan, och det börjar bli trångt för honom eller henne. Balansorganet i innerörat och svettkörtlarna har utvecklats. Förmodligen kan du känna hur barnet vrider och vänder sig därinne. Din livmoder har växt så den når över naveln. Många kan känna sammandragningar, att det drar ihop sig och blir hårt i livmodern. Det är livmodern som över sig inför förlossningen och fullkomligt normalt. Nu börjar en ny utveckling av hjärnan som pågår fram till vecka 36.

Ahh, min lill* bebis växer så det knakar. Och rör sig för fullt gör h*n också! Lika roligt och mysigt varje gång. :)
Har läst på många andra ställen att om bebisen föds nu så finns det goda chanser att h*n överlever. Sjukt! Men skönt. Nu är ännu en milstolpe passerad.

Såhär såg vi ut imorse :)

april 13.

2011-04-13 / 11:01:54
Bla Bla Bla - Kommentarer 0
Idag låg jag kvar i sängen alldeles för länge och åt frukost alldeles för sent. Men jäklar vad skönt det va! Det va längesen jag hade tid för en sån morgon/förmiddag.
Har inga jätteplaner för dagen. Men jag ska iallafall in till stan och fixa några ärenden. Till banken och håva in lite money bl.a. Sweet! Kanske lyckas fixa en lunchdejt också? Tycker det hade varit trevligt.
När Totte kommer hem från jobbet kanske vi beger oss ut för att titta på barnvagnen vi lutar åt att vilja ha. Prova lite, fråga lite, känna och klämma helt enkelt.

hick, hick, hick.

2011-04-12 / 22:02:10
Gravid ♥ - Kommentarer 0
Bebis har hicka just nu. Haha, sjukt gulligt! :)

lovely sunshine.

2011-04-10 / 09:34:50
Bla Bla Bla - Kommentarer 0
Har nu vaknat upp till ännu en solig dag med klarblå himmel. Det är ju så underbart!
Försökte få liv i sambon min också. I 10 minuter höll jag på. Sen gav jag upp, blev bara sur. Han får helt enkelt skylla sig själv att han sover bort dagen... ;)

Jag får ta tag i mig själv så länge. Ska ut till Gullbranna om en stund, när han behagar vakna, och titta till huset igen. Tänkte ta med mig kameran och se om jag hittar något kul att fota. Lär ju bli en och annan blomma som går att hitta i trädgården :)

Hoppas att ni får en solig och fin söndag! Och att ni njuter av vädret!

har ingen aning om var jag har hittat bilden. ligger i en av alla inspirationsmappar jag har.
fiiin är den iallafall! :)

lördagkväll.

2011-04-09 / 19:32:59
Vänner/Party - Kommentarer 0
Kvällens planer ser just nu ut som så att jag ska möta upp Anna och Linus för en sväng på Bulls uteservering. Kan va sweet! Känner faktiskt för att gå ut och göra nåt, för en gångs skull. Inte jättekul att sitta hemma själv en lördag. Totte är i Götelaborg och dricker öl, då får jag ju passa på att roa mig med ;)

Borsta tänderna och fixa till frillan. Sen är det dags att bege sig! 
Ha en trevlig kväll!

ge mig viiin! ;)

2011-04-09 / 17:57:52
Me, myself & I - Kommentarer 0
Nu är det fyra månader sen jag drack alkohol senast. Och jag har inte saknat det alls! Visst har jag varit sugen på ett glas vin eller två nån gång, men inte mer än så.
Men idag, fyyy vad jag är sugen på något gott! Inte läsk och sånt tjafs. Tanken på ett kallt glas vitt eller en mojito gör mig nästan galen.. Haha.. Men jag får nöja mig med isvatten. Något roligare har vi inte hemma.
Tror att jag "måste" försöka hitta ett okej alkoholfritt vin tills nästa helg.

Låter det som jag har problem nu?! Haha. Nej, blir bara avis på allas FB-uppdateringar om öl i solen och sånt. Men när jag får en liten knuff inifrån magen försvinner suget direkt! :)

vecka 23.

2011-04-08 / 08:47:21
Gravid ♥ - Kommentarer 0
Fredag betyder ny vecka, när det gäller graviditeten alltså.

Barnet:
Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Tycker det är så häftigt att följa utvecklingen som gäller krabaten i magen!
Kul att håret redan har börjat växa på "den". Jag är övertygad om att vår lill* kommer att ha en pälsmössa på sig när h*n föds. Skulle h*n inte ha något hår skulle jag nästan undra om det står rätt till.. Haha.. Både jag och Totte hade massa hår när vi föddes. Jag fick t.o.m. en rosett i håret...

Igår kväll hade vi mysigaste kvällen på länge! Totte låg med huvudet på magen för att känna/höra pyret. Och h*n va pigg på att ge sig till känna :) Massa sparkar och bökande. Lill*n fick in en ordentlig spark i ansiktet på pappa. Haha. Hur mysigt som helst iallafall. Jag blir så glad när Totte också får känna, jag känner ju "hela tiden".
Låg och stirrade på magen för att se om man kunde se sparkarna utifrån med. Kunde man det då? Jaaa! Såg skitkul ut :) I Bebissparkar